Nya smslån
1. nya smslån hos Flexkontot  Flexkontot   Läs mer
2. nya sms lån hos Brixo  Brixo   Läs mer
3. nya snabblån hos Fixza  Fixza   Läs mer
4. nya mikrolån hos GoodCash  GoodCash   Läs mer
5. nya sms-lån hos Saldo  Saldo   Läs mer
Ålder
Markera ålder om du är under 21

Lånesumma
Välj hur mycket du vill låna

Betalningsanmärkning
Markera om du har betalningsanmärkning

Lär dig allt om Smslån

Vad menas med Smslån?
Smslån har blivit ett av de mest kända begreppen i Sverige när det handlar om lån. Hatat av många och älskat av många. Smslånet förknippas ofta med lån som ... läs mer


Att tänka på när du ska ta ett smslån
Skillnaden mellan ett smslån och en vanligt traditionellt lån är inte särskilt stora. Du lånar en bestämd summa pengar till en viss kostnad, för att så småningom betala tillbaka hela summan plus ränt... läs mer

Minskning av obetalda sms lån

Antalet obetalda sms lån har minskat dramatiskt det senaste halvåret. Framför allt är det de yngstas andel som fallit medan andelen kvinnor fortsatt att öka. Under första halvåret i år fick Kronofogden in 15 939 ansökningar om betalningsförelägganden för obetalda smslån. Det är en minskning med 32 procent jämfört med samma period i fjol då det kom in 23 465 ansökningar.

Det är ett trendbrott som Kronofogden hoppas håller i sig. Janne Åkerlund, informatör hos Kronofogden, är belåten med den drastiska minskningen av antalet obetalda smslån.
- Det är ett resultat av vårt arbete att hela tiden informera om de negativa konsekvenserna av obetalda lån. Det är dyrt att köpa 3 000 kronor för 3 600 kronor. Konsumentverkets idoga uppföljningar och granskningar av sms-låneföretagen har troligen också bidragit starkt till minskning.

Skärpning i branschen
- Det har lett till en skärpning i branschen, menar Åkerlund. Bakom nedgången ligger också den förbättrade konjunkturen, en självsanering av marknaden inför kommande regelförändringar. Andelen 18–25-åringar som inte kunnat betala sina smslån har halverats, från 40 till 20 procent medan andelen kvinnor ökat till drygt 49 procent. Varför det är så ska Kronofogden titta närmare på.
Källa TT