Nya smslån
1. nya smslån hos Flexkontot  Flexkontot   Läs mer
2. nya sms lån hos Brixo  Brixo   Läs mer
3. nya snabblån hos Fixza  Fixza   Läs mer
4. nya mikrolån hos GoodCash  GoodCash   Läs mer
5. nya sms-lån hos Saldo  Saldo   Läs mer
Ålder
Markera ålder om du är under 21

Lånesumma
Välj hur mycket du vill låna

Betalningsanmärkning
Markera om du har betalningsanmärkning

Lär dig allt om Smslån

Vad menas med Smslån?
Smslån har blivit ett av de mest kända begreppen i Sverige när det handlar om lån. Hatat av många och älskat av många. Smslånet förknippas ofta med lån som ... läs mer


Att tänka på när du ska ta ett smslån
Skillnaden mellan ett smslån och en vanligt traditionellt lån är inte särskilt stora. Du lånar en bestämd summa pengar till en viss kostnad, för att så småningom betala tillbaka hela summan plus ränt... läs mer

Betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning är en anmärkning eller notering hos ett företag som ger upplysningar om att en person eller organisation anses vara opålitlig betalare eller att personen i fråga har låg kreditvärdighet.

Den normala anledningen till en sådan anmärkning är att kronofogden har fått ett krav från någon mot vederbörande. Det spelar ingen roll hur ärendet kommit till kronofogden eller om det är riktigt eftersom kreditupplysningsföretag inte kan hantera skillnaden. Kronofogdens personregister är offentlig handling liksom alla andra personregister i Sverige utom sjukjournaler och polisens misstankar om brott.

Betalningsanmärkning anses vara ett slags administrativt straff, alltså ett straff som inte formellt är ett straff och därför inte behöver dömas i domstol utan kan tilldelas direkt. Betalningsanmärkning kan inte överklagas eftersom det bara är en notering hos ett företag att en myndighet haft ett ärende på sitt bord. Enda överklagandemöjligheten är om kronofogden själva tagit fel på person. Det ledande kreditupplysningsföretaget är UC, som ägs av de största bankerna.

En betalningsanmärkning finns kvar i tre år för fysiska personer. Betalningsanmärkning brukar innebära att en privatperson eller ett småföretag inte får lån eller sådana abonnemang som betalas i efterhand, t.ex. telefon. Även hyreslägenhet brukar nekas trots att de betalas i förskott, eftersom det för det mesta inte är brist på prickfria kandidater. Även anställning där kontanter hanteras nekas ofta. Storföretag brukar däremot ha åtskilliga betalningsanmärkningar utan att det hindrar dem att köpa mot faktura mm. De är oftast för bra kunder för att nekas.