Nya smslån
1. nya smslån hos Flexkontot  Flexkontot   Läs mer
2. nya sms lån hos Brixo  Brixo   Läs mer
3. nya snabblån hos Fixza  Fixza   Läs mer
4. nya mikrolån hos GoodCash  GoodCash   Läs mer
5. nya sms-lån hos Saldo  Saldo   Läs mer
Ålder
Markera ålder om du är under 21

Lånesumma
Välj hur mycket du vill låna

Betalningsanmärkning
Markera om du har betalningsanmärkning

Lär dig allt om Smslån

Vad menas med Smslån?
Smslån har blivit ett av de mest kända begreppen i Sverige när det handlar om lån. Hatat av många och älskat av många. Smslånet förknippas ofta med lån som ... läs mer


Att tänka på när du ska ta ett smslån
Skillnaden mellan ett smslån och en vanligt traditionellt lån är inte särskilt stora. Du lånar en bestämd summa pengar till en viss kostnad, för att så småningom betala tillbaka hela summan plus ränt... läs mer

Blancolån

Blancolån

Blancolån är ett av de vanligaste lånen idag och kallas vanligen för privatlån. Blancolånet är ett lån som inte kräver någon säkerhet och det kan användas till i princip vad som helst. Vanligt är att man använder ett blancolån när man t.ex. ska låna pengar till en bil, motorcykel, båt etc.

Numera kallas blancolånet mest för privatlån. Kreditgivarnas sätt att tjäna pengar på att tillhandahålla blancolån kallas för ränta eller räntesats. En ränta innebär att du som låntagare betalar en avgift som ett sätt att betala för dig då du har fått möjligheten att låna pengar. Avgiften som betalas är en ren kostnad och fungerar inte som någon återbetalning eller amortering på blancolånet.

Vilka belopp kan man låna?

Ett blancolån kan variera i storlek. Allt ifrån 10 000 kronor upp till 350 000 kronor. Ibland förekommer även lån som är både är mindre och större även om det inte är så vanligt.

Återbetalningstider

Återbetalningstiden varierar rejält på blancolånet. Mellan 1 till 12 år är vanligast men ofta kan man välja att betala tillbaka hela lånet så fort man bara kan. Ju längre återbetalningstid du väljer desto dyrare kommer lånet bli då du måste betala ränta under en längre period. Däremot blir månadskostnaden lägre om du väljer att lägga upp lånet på en längre period(lång löptid). Tänk på att räkna noga på kostnaderna innan du bestämmer dig för lånets storlek och återbetalningstiden.

Vilka villkor gäller för att få ett blancolån?

Kraven för att bli beviljad ett blancolån är ganska höga, detta eftersom man inte behöver ha någon säkerhet för att få låna. Vanliga krav är att man inte får ha någon betalningsanmärkning, måste vara minst 18 år och ha en fast årsinkomst som överstiger ca 150 000 kronor. Dessutom ska man vara folkbokförd i Sverige. Uppfyller man inte kraven kan det hjälpa om man har en borgensman som kan gå in och betala på lånet om man själv inte skulle klara det.

Hur väljer man lån?

Vilket lån man ska välja beror på vilken månadskostnad man har råd med och hur mycket man behöver låna. Det finns många som erbjuder lån så det är inte helt lätt att välja. Klicka här för att se alla blancolån. Det finns också gott om jämförelsesajter för blancolån som jämför kostnader och andra villkor så att man enkelt ska kunna bilda sig en uppfattning om vilket blancolån som passar bäst. Klicka på länken för att komma til en jämförelsesajt Svensklaneguide.se.