Nya smslån
1. nya smslån hos Flexkontot  Flexkontot   Läs mer
2. nya sms lån hos Brixo  Brixo   Läs mer
3. nya snabblån hos Fixza  Fixza   Läs mer
4. nya mikrolån hos GoodCash  GoodCash   Läs mer
5. nya sms-lån hos Saldo  Saldo   Läs mer
Ålder
Markera ålder om du är under 21

Lånesumma
Välj hur mycket du vill låna

Betalningsanmärkning
Markera om du har betalningsanmärkning

Lär dig allt om Smslån

Vad menas med Smslån?
Smslån har blivit ett av de mest kända begreppen i Sverige när det handlar om lån. Hatat av många och älskat av många. Smslånet förknippas ofta med lån som ... läs mer


Att tänka på när du ska ta ett smslån
Skillnaden mellan ett smslån och en vanligt traditionellt lån är inte särskilt stora. Du lånar en bestämd summa pengar till en viss kostnad, för att så småningom betala tillbaka hela summan plus ränt... läs mer

Bolån

Bolån

Bolån är precis som det låter ett lån som används för att finansiera köp av ett hus eller bostadsrätt, kallas även för bostadslån eller huslån. För många av oss är detta det största lånet man tar under en livstid så det gäller att tänka efter före och räkna noga på hur mycket bolånet kommer att kosta.

Bolånet delas ofta upp i olika delar för att förutsättningarna för att kunna betala tillbaka ett så stort lån ska bli dom bästa. Här kommer en kort genomgång av varje del.

Bottenlånet den största delen

Den största delen av bolånet kallas för bottenlån och består oftast av mellan 75%-90% av deta totala lånebeloppet. Detta är ett lån där bostaden fungerar som säkerhet. Därför är också denna del av lånet den klart billigaste och mycket fördelaktig.

Topplånet är dyraste delen av bolånet

På resterande del av lånet tar man ofta ett lån som kallas topplån, motsvarar ca 10-25 % av den totala lånesumman. Detta är ett lån utan säkerhet och blir därför mycket dyrare än bottenlånet. Det liknar ett privatlån även om räntan kan bli lite lägre.

Kontantinsats

Ibland blir man även tvungen att betala en del av lånet i s.k. kontantinsats. Denna brukar motsvara mellan 5%-15% av lånets totala storlek. Denna instats vill banken ibland ha för att säkerställa att du klarar av att betala ett så stort lån som ett bolån innebär. Har man god kreditvärdighet kan man även få låna till denna del.