Nya smslån
1. nya smslån hos Flexkontot  Flexkontot   Läs mer
2. nya sms lån hos Brixo  Brixo   Läs mer
3. nya snabblån hos Fixza  Fixza   Läs mer
4. nya mikrolån hos GoodCash  GoodCash   Läs mer
5. nya sms-lån hos Saldo  Saldo   Läs mer
Ålder
Markera ålder om du är under 21

Lånesumma
Välj hur mycket du vill låna

Betalningsanmärkning
Markera om du har betalningsanmärkning

Lär dig allt om Smslån

Vad menas med Smslån?
Smslån har blivit ett av de mest kända begreppen i Sverige när det handlar om lån. Hatat av många och älskat av många. Smslånet förknippas ofta med lån som ... läs mer


Att tänka på när du ska ta ett smslån
Skillnaden mellan ett smslån och en vanligt traditionellt lån är inte särskilt stora. Du lånar en bestämd summa pengar till en viss kostnad, för att så småningom betala tillbaka hela summan plus ränt... läs mer

Privatlån

Privatlån

Privatlån är ett av de vanligaste lånen idag. Privatlånet är ett lån som inte kräver någon säkerhet och det kan användas till i princip vad som helst. Vanligt är att man använder ett privatlån när man ska låna till en bil, båt, husvagn etc.

Förr kallades privatlånet ofta för blancolån, en term som numera inte används så ofta då de flesta banker kallar blancolån för privatlån, för att understryka att lånet är avsett för konsumtion. Kreditgivarnas sätt att tjäna pengar på att tillhandahålla privatlån brukar kallas för ränta eller räntesats. En ränta innebär att du som låntagare betalar en avgift som ett sätt att göra rätt för dig då du har fått möjligheten att låna pengar och inte betydelsen av sparränta som skiljer sig avsevärt. Avgiften som betalas är en ren kostnad och fungerar inte som någon återbetalning eller amortering på lånet.

Vilka belopp kan man låna?

Ett privatlån kan variera kraftigt i belopp. Oftast är det ett lån mellan 10 000 kronor upp till 350 000 kronor. Ibland förekommer dock lån som är både är mindre och större även om det inte är så vanligt.

Återbetalningstider för privatlån

Återbetalningstiden varierar rejält på privatlånet. Återbetalningstiden brukar som regel vara mellan 1 till 12 år men ofta kan man välja att betala tillbaka hela lånet så fort man bara kan. Ju längre återbetalningstid du väljer desto dyrare kommer lånet bli då du måste betala ränta under en längre period. Däremot blir månadskostnaden lägre om du väljer att lägga upp lånet på en längre period(lång löptid). Tänk på att räkna noga på kostnaderna innan du bestämmer dig för lånets storlek och återbetalningstiden.

Vilka villkor gäller för att få låna pengar?

Kraven för att bli beviljad ett privatlån är ganska höga, detta eftersom man inte behöver ha någon säkerhet för att få låna. Som regel gäller att man inte får ha någon betalningsanmärkning, vara minst 18 år och ha en fast årsinkomst som överstiger 150 000 kronor. Dessutom ska man vara folkbokförd i Sverige. Uppfyller man inte kraven kan det hjälpa om man har en borgensman som kan gå in och betala på lånet om man själv inte skulle klara det.

Hur väljer man privatlån?

Vilket lån man ska välja beror på vilken månadskostnad man har råd med och hur mycket man behöver låna. Det finns många som erbjuder lån så det är inte helt lätt att välja. Klicka här för att se alla privatlån. Det finns också gott om jämförelsesajter för privatlån som jämför räntor, avgifter och andra villkor så att man enkelt ska kunna bilda sig en uppfattning om vilket lån som passar bäst. www.svensklaneguide.se är en sådan jämförelsesajt.