Ålder
Markera ålder om du är under 21

Lånesumma
Välj hur mycket du vill låna

Betalningsanmärkning
Markera om du har betalningsanmärkning

Lär dig allt om Smslån

Vad menas med Smslån?
Smslån har blivit ett av de mest kända begreppen i Sverige när det handlar om lån. Hatat av många och älskat av många. Smslånet fö... läs mer


Att tänka på när du ska ta ett smslån
Skillnaden mellan ett smslån och en vanligt traditionellt lån är inte särskilt stora. Du lånar en bestämd summa pengar ... läs mer

Smålån

Smålån

Begreppet smålån är inte så vanligt men lånet tillämpas desto oftare. Smålånet förknippas ofta med lån som smslån eller mikrolån. Smålån betyder oftast att låntagaren snabbt kan låna en "små" summa pengar, vanligast genom att fylla i en ansökan om smålån direkt online.

Egenskaper för smålån

Precis som man kan höra på namnet så kännetecknas smålånet av att det är ett litet lån. Lånens storlek är vanligast mellan 1000 kronor och upp till 10 000 kronor, ibland något mer. Återbetalningstiden för ett smålån är för det mesta max 30 dagar men det förekommer att man kan få både 60 och 90 dagar på sig att betala tillbaka smålånet, åtminstone när lånesumman är större än 5000 kronor. Det finns i dag ett stort antal aktörer som erbjuder dessa små lån. Klicka här för att se alla smålån.

Villkor för smålån

För att bli beviljad smålånet behöver man uppfylla vissa krav. Dessa krav varierar från aktör till aktör men generellt sett så gäller att man ska ha fyllt minst 18 år, vissa har 20 år som krav. Samt att man inte får ha några betalningsanmärkningar. Det finns dock en del kreditgivare som erbjuder smålån trots att man har betalningsanmärkningar.

Kostnader för smålån

Ett smålån har generellt en hög kostnad om man jämför till det belopp man lånar. Fast detta har blivit mycket bättre med ökad konkurrens och högre krav på kreditbolagen. I dag kan man t.om. hitta många aktörer som erbjuder räntefria smålån eller att man kan få låna första lånet gratis. Det finns också gott om sajter som jämför smålån så att man enkelt kan hitta prisvärda och billiga smålån.